Eerste Motel One in Nederland officieel geopend

Eerste hotel met duurzaamheidscertificaat BREEAM

Eerste Motel One in Nederland officieel geopend

Het hotel Motel One draaide al een tweetal maanden volledig maar is woensdag 5 november officieel geopend. De Duitse keten dat de combinatie maakt van een lage overnachtingsprijs en veel nadruk op design liet aan de redactie van Recreatie & Toerisme weten dat de Nederlandse markt interessant is. De keten overweegt meer vestigingen in de Lage Landen.

De opening werd verricht door, van links naar rechts op de foto, Daniel M*ller (Management BoardMotelOne), Klaas de Boer (Directeur Zuidas), Gert-Wim Bos (Directeur COD), Ursula Shelle-M*ller (hoofd marketing) en Dieter M*ller (CEO). De Duitse budget design hotelketen zet met deze vestiging de voet op Nederlandse bodem. Motel One Amsterdam ligt tegenover beurs- en congrescentrum RAI en telt 320 kamers.

Amsterdam in de lounge

De One Lounge is zoals in elk Motel One hotel met lokale thema*s uitgedost; in Amsterdam zie je in het interieur overal fietsen, artistieke tulpen en de Amsterdamse grachtenpanden, onder meer op de lange bar, terugkomen.

Kamers

De 320 kamers zijn uitgerust met een boxspring bed, afhankelijk van de uitvoering een bureau, fauteuil, airconditioning, flat screen-tv van LOEWE en lampen van Artemide. In de donker granieten badkamer vind je een Dornbracht wastafel en regendouche. Een eenpersoonskamer boek je vanaf EUR 69,-, een tweepersoonskamer is beschikbaar vanaf EUR 84,-. Voor het ontbijt, dat onder meer bestaat uit regionale en organische producten, betaal je EUR 9,50 per persoon. Zoals in elke vestiging van Motel One kun je gebruik maken van een One Lounge iPad en is er gratis Wi-Fi in het hele hotel.

Eerste Nederlandse hotel met duurzaam BREEAM certificaat

MotelOneAmsterdam is ontwikkeld door de Amsterdamse vastgoedontwikkelaar COD. Het ontwerp van het hotel is afkomstig van architectenbureau ZZDP en is bekroond met het BREEAM****Excellent certificaat. BREEAM meet en beoordeelt de duurzaamheid van nieuwe gebouwen in Nederland. Motel One Amsterdam is het eerste hotel in Nederland dat aan de duurzaamheidscriteria van BREEAM voldoet.

Een uitgebreid artikel over deze eerste Motel One vestiging verschijnt in Recreatie & Toerisme december 2015.