Guusje ter Horst reikt eerste Fysio in Beeld award uit

vrijdag 6 november 2015 09:48 Binnenland

Dit is een origineel bericht van KNGF

Fysiotherapeut Jelle Heisen MSc van fysiotherapie Movamento is uitgeroepen tot winnaar van de eerste Fysio in Beeld. In augustus riep het KNGF fysiotherapeuten in heel Nederland op om collega's te nomineren voor deze nieuwe waarderingsprijs voor (en door) fysiotherapeuten. Een vakjury selecteerde uit alle inzendingen een top drie. Hierna waren fysiotherapeuten weer aan zet om, online, te stemmen op hun favoriete kandidaat. Jelle Heisen nam het op tegen Martine Rooth van Ehealth88 en Carla Mastenbroek van FysioTotaal.

Erkenning voor en door fysiotherapeuten

Van de ruim 1800 stemmen gingen er 689 naar Heisen. KNGF-voorzitter Guusje ter Horst maakte dit zojuist bekend tijdens het KNGF jaarcongres in de Fabrique te Utrecht op de Dag van de Fysiotherapeut. Ter Horst: "Alle drie de genomineerden geven op hun eigen manier invulling aan innovatie en ondernemerschap, kwaliteiten die wij als KNGF stimuleren en toejuichen. Jelle heeft van zijn vakgenoten de meeste stemmen gekregen. Deze professionele erkenning en waardering maken hem daarom een terechte winnaar, want de Fysio in Beeld is, net als deze Dag van de Fysiotherapeut, voor en door fysiotherapeuten."

Ondernemende professional

Jelle ontvangt de Fysio in Beeld vanwege zijn inzet voor het vak op het gebied van kwaliteitsverbetering en -ontwikkeling, multidisciplinaire samenwerking en ondernemerschap. De 33-jarige Heisen richtte twee jaar geleden zijn eigen praktijk Movamento in Amsterdam op. Hier behandelt hij complexe orthopedische revalidaties in samenwerking met collega fysiotherapeuten, orthopedisch chirurgen, sport-, revalidatie- en huisartsen. Intern werkt hij aan de ontwikkeling van nieuw fysiotalent en hij is mede-eigenaar van De Elleboogkliniek, waarvoor hij lezingen in binnen- en buitenland geeft. Zijn website de blessure.nl trekt maandelijks 80.000 bezoekers. Daarnaast werkt Jelle al 6 jaar bij het Nederlands Handbal Team en 3 jaar als performance trainer en fysiotherapeut bij AFC Ajax.

Quote Jelle:

Fysio in Beeld 2016

Tijdens de volgende Dag van de Fysiotherapeut, op 4 november 2016, wordt er een nieuwe Fysio in Beeld winnaar bekend gemaakt. In de loop van 2016 krijgen fysiotherapeuten weer de kans collega's te nomineren en op hun favoriet te stemmen. www.dvdf.nl.