Maastrichts Green Office model wint UNESCO-Japan Prize 2015

Maastrichts Green Office model wint UNESCO-Japan Prize 2015

6 november 2015

Enkele oud- studenten van de Universiteit Maastricht hebben De UNESCO-Japan Prize for Education for Sustainable Development gewonnen. De prijs van $50.000 werd dit jaar voor het eerst uitgereikt aan drie projecten die zich inzetten voor duurzame ontwikkeling in onderwijs.

De prijs is toegekend aan RootAbility voor het door hen in Maastricht ontwikkelde `Green Office Model': studenten van een universiteit of hogeschool vormen samen met personeelsleden een eigen Green Office. Ze ontwikkelen en organiseren activiteiten zoals afval recycling, energie-efficientie of duurzame catering om de duurzaamheid van hun instelling te verbeteren. Het eerste Green Office opende in september 2010 haar deuren in de Universiteit Maastricht. Inmiddels zijn er 14 Green Offices in universiteiten en Hogescholen in 6 Europese landen, en het aantal blijft groeien. Het prijzengeld van $50.000, beschikbaar gesteld door de Japanse regering, zal worden gebruikt om het Green Office Model verder te verspreiden en de Green Office Movement te versterken.

De UNESCO-Japan prijs is op 5 november 2015 uitgereikt in Parijs door Directeur-Generaal van UNESCO, mw. Irina Bokova. De andere twee prijswinnaar zijn Asociacion Seres uit Guatamala en El Salvador en Jayagiri Center uit Indonesie, meer informatie over de prijs en prijswinnaars: https://www.youtube.com/watch?v=36V3KpZZIW4