11.000 omwonenden tekenen protest aan tegen aanleg snelweg A13/A16

P E R S B E R I C H T

11.000 omwonenden tekenen protest aan tegen aanleg snelweg A13/A16

Rotterdam, 6 november 2015

Ruim 11.000 omwonenden hebben hun handtekening gezet op de actiesite A13A16NoWay.nl, een initiatief van GroenLinks. Ze protesteren daarmee tegen de plannen voor aanleg van snelweg A13/A16 aan de noordrand van Rotterdam. De ondertekenaars geven aan dat ze schone lucht, een goede nachtrust en een groene leefomgeving belangrijker vinden dan een nieuwe snelweg.

Het grote aantal handtekeningen laat volgens raadslid Arno Bonte van GroenLinks Rotterdam zien dat er massaal verzet is tegen de weg is. "Die weg is ontworpen aan een tekentafel op het ministerie, zonder rekening te houden met de effecten voor de mensen die langs het tracé wonen", zegt hij. "Bewoners zitten straks in de herrie en de stank en het halve Lage Bergse Bos wordt gekapt".

GroenLinks hoopt dat de handtekeningen de minister alsnog op andere gedachten brengen en zal anders aankloppen bij de Tweede Kamer. "Als de A13/A16 wordt aangelegd verliest Rotterdam één van de weinige groene gebieden die het nog heeft. Dat is eeuwig zonde."