Kring van secretarissen op bezoek in Zeeuws Archief

Woensdag 28 oktober 2015 hield de Kring van secretarissen, op uitnodiging van de directeur Hannie Kool-Blokland, zijn reguliere vergadering in het Zeeuws Archief. De Kring van secretarissen bestaat uit de gemeentesecretarissen, de secretaris van de provincie en van het waterschap. Tijdens deze bijeenkomst waren ook de directeuren van RUD Zeeland, de Veiligheidsregio Zeeland en de GGD aanwezig.

2015-10-28 Directeur Kool-Blokland van Zeeuws Archief geeft toelichting over programma e-Depot Directeur Hannie Kool geeft een toelichting op het programma e-Depot.

Een uur van de vergadering was ingeruimd voor een rondleiding door het monumentale achttiende-eeuwse Van de Perrehuis en de depots in de nieuwbouw van het Zeeuws Archief en een toelichting door Hannie Kool op het Programma e-Depot Zeeuwse overheden.

In het voorjaar is het rapport Toekomstbestendig informatiebeheer Zeeuwse overheden al aan de Kring gepresenteerd en heeft men ingestemd met verdere uitwerking van de aanbevelingen.

Inmiddels is het programma e-Depot al flink op streek en Hannie Kool heeft de Kring van secretarissen daarover bijgepraat. Ze benadrukte dat digitaal informatiebeheer een inspanning vraagt van elke overheidsorganisatie.

In Zeeland zijn we samen bezig het programma uit te voeren, we doen pilots en helpen elkaar met producten zoals de Handreiking digitaal informatiehuishouding op orde. Dat maakt Zeeland heel bijzonder.

Uit de vragen die werden gesteld tijdens de borrel bleek dat de korte presentatie van het programma e-Depot heeft bijgedragen aan het bewustzijn van de overheden over dit onderwerp.

2015-10-28 Kring van secretarissen bekijkt MCC-archief De leden van de Kring bekijken het archief van de Middelburgse Commercie Compagnie, dat in 2011 de UNESCO-status verwierf.