Gemeente start proef met voormelding WOZ


Gemeente start proef met voormelding WOZRSS

In de week van 9 november krijgen 1.500 eigenaren van een vrijstaande woning in de gemeente Staphorst een brief op de mat. In de brief roept de gemeente de woningeigenaar op om de geschatte WOZ-waarde te beoordelen, voordat begin 2016 de definitieve aanslag verstuurd wordt. Het betreft hier
een proef `voormelding WOZ'.

De WOZ-waarde is bepalend voor de hoogte van de onroerende zaakbelasting, de waterschapsheffingen, het eigenwoningforfait van de inkomstenbelasting en de erfbelasting. Ook is de WOZ-waarde van invloed op de hoogte van de huur. Door alle ontwikkelingen wordt de WOZ-waarde steeds belangrijker.
Gemeente Staphorst wil zo nauwkeurig en transparant mogelijk zijn. Daarom zijn we een proef gestart met `voormelding WOZ'.

Voor deze proef worden in de week van 9 november 1.500 eigenaren van een vrijstaande woning aangeschreven. De eigenaren krijgen inzage in de gegevens van de eigen woning met daarbij de voorlopige WOZ-waarde. Om de definitieve WOZ-waarde zo goed mogelijk te kunnen bepalen, kan de woningeigenaar
een vragenformulier op de website invullen. Deze informatie geeft de taxateur van de gemeente beter inzicht in de kenmerken, voorzieningen, staat van onderhoud en de kwaliteit van de woning.