Jonge mantelzorgers krijgen eigen facebook pagina


Bij de term mantelzorger denk je meestal aan volwassenen, maar er zijn in Nederland ook heel veel jongeren en kinderen die mantelzorger zijn. De zogenaamde Jonge mantelzorger. Een jonge mantelzorgers is een kind of een jongere tussen de 4-21 jaar die langdurig (mee) zorgt voor zijn psychisch
of lichamelijk zieke vader, moeder, broer, zus of grootouder. Op de Dag van de Mantelzorg, dinsdag 10 november, wordt uiteraard ook aandacht besteed aan de jonge mantelzorgers.

Jonge mantelzorger

Nu herken je jezelf misschien niet meteen als jonge mantelzorger of denk je wat moet ik hiermee?
Je bent gewoon die jongen of meisje die zorgt voor. Maar als jonge mantelzorger kun je soms wel eens (kop) zorgen hebben of stuit je op onbegrip op school en misschien wel bij je vrienden en dan is het fijn als je er eens met iemand over kunt praten of meer informatie kunt vinden.

Poll op website CJG Zoeterwoude

Op www.cjgzoeterwoude.nl is een poll opgenomen met de eenvoudige vraag "Ken jij een jonge mantelzorger in Zoeterwoude?"

Facebookpagina

Daarom is er nu een Facebook pagina speciaal voor jonge mantelzorgers in de gemeentes Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude.

Op deze pagina vindt je meer informatie over jonge mantelzorgers, leuke weetjes, activiteiten, interessante informatie maar ook sites waar je terecht kunt voor informatie steun en contact met andere jonge mantelzorgers.

Kijk op http://www.facebook.com/Ikzorgvoor.