Vier dronken bestuurders gesnapt bij alcoholcontrole


Vier dronken bestuurders gesnapt bij alcoholcontrole

Laatste update:
09-11-2015 | 09:38

Huijbergen - Rond de Europese Kampioenschappen Veldrijden in Huijbergen heeft de politie zaterdag een controle gehouden op het alcoholgebruik van de bezoekers aan dit evenement.

Ossendrecht

Allereerst werd tussen 16.00 en 19.00 uur gecontroleerd op de Putseweg in Ossendrecht. Hier werden ruim driehonderd bestuurders gecontroleerd. Een 48 jarige bestuurder uit het Franse Jonzac blies een A-indicatie. Het eindresultaat van de uitgebreide ademanalyse was 410 ug/l. Hij kreeg een
rijverbod van drie uren en een proces-verbaal.

Halsteren

Tussen 20.30 en 23.15 uur werd op de Halsterseweg in Halsteren gecontroleerd. Hier bliezen vier bestuurders een A-indicatie. Vanwege het feit, dat deze vier bestuurders binnen een tijdsbestek van tien minuten werden aangetroffen, bleef het aantal blaastesten beperkt tot 42.

* Een bestuurster had geluk. Hij blies een A-indicatie en het eindresultaat van de ademanalyse was uiteindelijk 0 ug/l. Hier bleek sprake van mondalcohol.
* Een 24-jarige man uit Rotterdam blies 250 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van een uur.
* Een 48-jarige man uit Halsteren blies 420 ug/l. Tegen hem werd een proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van drie uur en een alcoholcursus.
* Er werd nog een man (54) uit Halsteren gesnapt. Hij blies 240 ug/l. Ook hij kreeg een proces-verbaal en mocht een uur niet rijden.