Bladruimen


Karina Scheerhoorn-Helmig

De herfst is weer begonnen en dat betekent dat het blad weer van de bomen valt. Alescon start vanaf week 48 met het bladruimen in de bebouwde kom in de gemeente Aa en Hunze. Het blad wordt in een ronde van de wegen, bermen en gazons geruimd.

Planning

In de planning Bladruimen (pdf, 5 MB) is te zien wanneer het blad wordt geruimd. Nadat Alescon langs is geweest, moet u het blad zelf afvoeren. Door weersomstandigheden kan de planning iets naar voren of naar achter verschuiven.

Hoe kunt u uw blad kwijt?

U helpt de gemeente bij het verwijderen van het blad door uw eigen bladafval in uw groene container te deponeren, te verwerken in een compostvat of af te voeren naar het afvalbrengstation.

In Amen, Anderen, Anloo, Annerveenschekanaal, Balloo, Ekehaar, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gasteren, Gieterveen, Grolloo, Oud-Annerveen en Schoonloo worden bladbakken geplaatst door dorpsbelangen. Hier kunt u het blad ook naar toe brengen. Voor informatie over bladbakken kunt u
contact opnemen met dorpsbelangen.

Vragen?

Heeft u nog vragen over het inzamelen van het blad? Dan kunt u contact opnemen met KlantenContact Centrum van de gemeente via 14 0592.