Weekendje weg met Eelke


Home | Nieuws | Weekendje weg met Eelke

Weekendje weg met Eelke

Door: Vimla Jaggoe

06 november 2015
[IMG]

Er zijn weer een paar nieuwe blogs verschenen op iemandzoalsik.nl. Bent u van plan om binnenkort weg te gaan om een weekendje te relaxen? Dan heeft Eelke een goede tip voor u.

Eelke
In haar blog neemt Eelke u mee naar haar weekendje weg. Eerst naar Lille waar het een chaos was. "Meer dan honderd kilometer brocante markt en braderie. Een beetje dat gevoel van Koningsdag in Utrecht maar dan groter en onderhandelen in het Frans... En mosselen met witte wijn natuurlijk."

Moe van een dag speuren en hobbelen in Lille keert Eelke twintig kilometer terug naar het Belgische Kortrijk om te relaxen in wellness hotel Wu Wei. "Dankzij de minimalistische architectuur is het hotel zo goed als drempelvrij en in een kamer is rekening gehouden met rolstoelgebruikers."
Lees de ervaring van Eelke in het wellness hotel Wu Wei op iemandzoalsik.

D ick
In 'Hij die lacht' beschrijft Dick het boekje FSHD in beeld van Anke Lanser, voorzitter van de diagnosewerkgroep FSHD. "Allereerst doet zij uit de doeken wat de ziekte behelst. Ik citeer: `Het [...] beinvloedt de manier waarop je loopt, je jezelf aankleedt, je werkt, hoe je slaapt, waar en hoe
je leeft, en de manier waarop andere mensen tegen je aankijken en met je omgaan.'"

Lees het blog van Dick over de mimiekarmoede die zo kenmerkend is voor de spierziekte FSHD.

Gezinus
Het blog van Gezinus gaat over de wijze en tegelijkertijd nutteloze adviezen van het 'onsympathieke mannetje' Dr. Sigmund, een psychiater die dagelijks zitting houdt op een van de laatste pagina's van de Volkskrant.

Als voorbeeld het volgende gesprek.
Client : Mooie boel! Eerst word bekend dat antidepressiva niet of nauwelijks werken. En nu blijkt weer dat de effectiviteit van psychotherapie zwaar wordt overschat!
Dr. Sigmund: Klopt. Maar ik verzeker u dat er met man en macht wordt gewerkt aan een oplossing. In de tussentijd is het advies om maar een beetje normaal te doen.

Waarom u toch het advies van Dr. Sigmund kunt opvolgen? lees het in 'Dr. Sigmund, het blog van Gezinus.