Verscherpt toezicht Zorg Stichting Vivence (ZSV), locatie Borculo, o..


Nieuwsbericht | 09-11-2015

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op Zorg Stichting Vivence (ZSV), locatie Borculo, opgeheven. Er zijn geen structurele tekortkomingen meer in de zorg.

Op 30 juni 2015 stelde de inspectie ZSV, locatie Borculo, voor vier maanden onder verscherpt toezicht. Er waren structurele tekortkomingen in de zorg en op verbetering daarvan werd te weinig gestuurd. Zo was de medicatieveiligheid niet geborgd, waren clientdossiers niet op orde, sloot de
deskundigheid onvoldoende aan bij de zorg die de clienten nodig hadden en waren er veel wisselingen in de inhoudelijke ondersteuning.

Op 22 september 2015 bezocht de inspectie ZSV, locatie Borculo opnieuw om te toetsen of de gewenste verbeteringen waren doorgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat zaken goed zijn opgepakt. De deskundigheid en de clientdossiers voldoen nu aan de normen en de medicatieveiligheid is sterk
verbeterd. De inspectie heft daarom het verscherpt toezicht op, maar blijft de vorderingen bij Zorg Stichting Vivence (ZSV), locatie Borculo, volgen.