Stand van zaken Uithoornlijn


Joyce Burggraaf

In 2015 is gestart met het onderzoek naar de mogelijke doortrekking van de vernieuwde Amstelveenlijn naar Uithoorn. Onderzoek dat moet leiden tot een besluit of de Uithoornlijn haalbaar, maakbaar, betaalbaar en wenselijk is.

Besluit

Dat besluit wordt in de zomer 2016 genomen door de gemeenteraden van Uithoorn en Amstelveen, de regioraad van de Stadsregio Amsterdam en Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Holland. Het onderzoek is gericht op twee onderdelen: de kwaliteit van openbaar vervoerverbindingen en de
inpassing van de trambaan in de omgeving.

Consultatieronde en planvorming

In het voorjaar van 2016 is er een consultatieronde over alle onderzoeken en het ontwerp. Eenieder kan dan reageren op de voorliggende stukken. De reacties worden gebundeld en aangeboden aan de vier partijen die een besluit moeten nemen, waaronder de gemeenteraad van Uithoorn.

Wanneer de verschillende partijen inderdaad besluiten verder te gaan met de planvorming, wordt het ontwerp verder uitgewerkt. Ook begint dan de bestemmingsplanprocedure die de aanleg juridisch mogelijk moet maken. Voor een bestemmingsplan geldt een uitgebreide inspraakprocedure, de
gemeenteraad stelt het bestemmingsplan vast.

Vergaderingen

Over de stand van zaken m.b.t. het onderzoek vinden de komende weken een aantal vergaderingen/bijeenkomsten plaats. Het betreft de volgende data:

11 november, 20.30 - 21.00 uur: vergadering van de commissie Werken & Wonen, raadszaal gemeente Uithoorn.
19 november, 17.00 - 21.00 uur: inloopbijeenkomst, Thamerkerk Uithoorn