BeestenBende-kinderen beloond met rondleiding bij politie Cuijk


De leden van De BeestenBende uit de gemeente Cuijk werden op woensdag 4 november getrakteerd op een rondleiding op het politiebureau in Cuijk. Deze activiteit werd voor hen georganiseerd als dank voor het maandelijks schoonhouden van hun eigen buurt.

Tijdens de rondleiding kregen de kinderen van verschillende basisscholen uit de gemeente een exclusief kijkje achter de schermen. Deze begon om 15:00 uur in het gebouw waar de politieagenten werkzaam zijn, maar gaf de kinderen ook de mogelijkheid eens een ME-busje van binnen te bekijken en een
kogelvrijvest aan te trekken. Een echte cel is niet meer aanwezig op dit politiebureau, maar de ophoudkamers werden wel aan de kinderen getoond. Het was een leerzame en spannende middag voor jong en oud.

Het BeestenBende project

De BeestenBende is bedoeld voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden van zwerfafval. Minimaal een keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Hiervoor krijgen de Beestenbendeleden een beloning in de vorm van leuke
activiteiten waaraan ze kunnen deelnemen. Elk team heeft minimaal een volwassen begeleider. Het project, waaraan kinderen van allerlei basisscholen in de gemeente deelnemen, is al sinds 2006 actief in de gemeente Cuijk. Heb je ook interesse? Ga dan snel naar www.mijnbeestenbende.nl.

De BeestenBende op bezoek bij de politie in Cuijk