Start sloop Raboblok


Op maandag 2 november is Mooiland gestart met de sloop van het Rabobankgebouw op de Millse markt. Tijdens de sloopwerkzaamheden zijn winkels, woningen en parkeerplaatsen gewoon bereikbaar. Na de sloop wordt gestart met de bouw van het `Raboblok'.

Sloopwerkzaamheden

De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd door Joop Rodenburg Sloopwerken & Puinrecycling uit Beneden-Leeuwen. De werkzaamheden duren tot ongeveer half december. Voor de veiligheid wordt het terrein afgezet met bouwhekken.

Verkeer en parkeren

Om de doorstroming van het verkeer tijdens de sloop- en bouwperiode goed te laten verlopen, wordt de eenrichtingssituatie in de Oranjeboomstraat en gedeelte Stationsstraat tijdelijk opgeheven. Winkels, woningen en parkeerterreinen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Op het terrein van
de voormalige basisschool `De Straathof'zijn 40 extra parkeerplaatsen gerealiseerd voor het winkelend publiek. Via dit parkeerterrein is ook het achterliggende gebied te bereiken wat is ingericht als tijdelijke extra parkeerruimte voor langparkeerders.

Op deze manier is ook gedurende de werkzaamheden voldoende parkeergelegenheid in het centrumgebied rondom de Markt.

Nieuwbouw

Na sloop van het Rabobankgebouw start Mooiland met de nieuwbouw van het Raboblok. Dit nieuwe pand bestaat uit een aantal commerciele ruimten en 18 appartementen. De bouw hiervan wordt uitgevoerd door Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling uit Schaijk. Naar verwachting start de bouw in januari
2016.