Zuid-Hollands project in het zonnetje op Deltacongres


Deltacommissaris Wim Kuijken zette tijdens het 6e nationaal Deltacongres ' Focus op uitvoering' een Zuid-Hollands project in het zonnetje: de dijkverbetering Kinderdijk Schoonhovenseveer. Het congres was op donderdag 5 november 2015 in 1931 Congrescentrum Brabanthallen in `s-Hertogenbosch.

"Het project onderscheidt zich van andere projecten door de toegepaste innovaties en de toekomstbestendigheid, onder andere door opvijzelbare woonhuizen die kunnen worden verhoogd als dat nodig is", zegt Kuijken.

De provincie Zuid-Holland heeft onder andere haar goedkeuring gegeven aan dit dijksversterkingsplan.

De kracht van het Deltaprogramma zit hem erin dat niet vooraf centraal wordt bedacht hoe het moet, maar dat er ruimte wordt geboden voor diversiteit, maatwerk en kleinschaligheid binnen afgesproken kaders en normen.

Tijdens het congres waren er sessies over:

* zoetwater
* waterveiligheid
* ruimtelijke adaptatie
* governance

De 1400 deelnemers uit de Deltacommunity (maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden) konden de Deltaparade de hele dag bezoeken. Zo waren er stands van de bij het Deltaprogramma betrokken partijen. De presentaties op de Deltaparade waren vooral gericht op
uitvoering, passend bij het motto 'En nu begint het pas echt'.