Vluchtelingen vertrekken woensdagmiddag uit crisisnoodopvang Zandvoort


De vluchtelingen die vanaf dinsdagavond 3 november in de Korversporthal in Zandvoort worden opgevangen, vertrekken woensdag 11 november rond 14 uur naar een nieuwe opvanglocatie.

Een gemeente heeft aan ons aangegeven opvang te willen bieden en kan dit doen vanaf woensdagmiddag. Om te voorkomen dat de vluchtelingen een extra keer moeten verhuizen is het college van de gemeente Zandvoort bereid de vluchtelingen tot en met woensdagmiddag op te vangen.
Het COA is verantwoordelijk voor de opvang. De basisafspraak tussen de gemeente Zandvoort en het Centraal Opvang Asielzoekers (COA) was een periode van 2 x 72 uur (van dinsdag 3 november tot en met maandag 9 november). Deze is nu verlengd met anderhalve dag.
Omdat de vluchtelingen anderhalve dag langer in Zandvoort blijven, betekent dat er opnieuw een zwaar beroep wordt gedaan op alle betrokkenen, waaronder vrijwilligers, hulporganisaties en medewerkers.

Aansluitend opvang
Burgemeester Niek Meijer: "Het college vindt het plezierig dat de vluchtelingen daarmee aansluitende opvang in een gemeente krijgen. Wij hadden graag gezien dat de vluchtelingen naar een meer permanente vorm van opvang worden gebracht. Helaas is dat op dit moment nog niet mogelijk".
Meijer vervolgt: "Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers, medewerkers en andere betrokkenen verloopt hun verblijf hier prima. Ik kan het niet genoeg zeggen, wat een hartverwarmende inzet van onze samenleving die laat zien waar wij als Zandvoort voor staan."

Crisisnoodopvang
In de Korversporthal aan de Duintjesveldweg vangt de gemeente ruim 140 vluchtelingen uit Syrie en Eritrea op. Mannen, vrouwen en kinderen. Dinsdagavond 3 november kwamen zij aan. Zo'n tweehonderd Zandvoortse vrijwilligers boden direct hulp aan.

Vrijwilligers en vluchtelingen zijn vanavond op de hoogte gesteld.
Zie lijst met veel gestelde vragen over de vluchtelingenopvang.