KU Leuven en LUCA School of Arts huldigen nieuwe Gentse campus feestelijk in

3 NOV. 2015. Op 9 november huldigen de Faculteit Architectuur van de KU Leuven en LUCA School of Arts hun recent aangekochte gebouw in de Gentse Sint-Niklaasstraat in. Een moment dat beide onderwijsinstellingen in thema willen vieren. Onder de titel "Little house on the prairie" wijden ze het kloeke gebouw in het hartje van de stad in met een kunst- en architectuurparcours en geheven glas!

De lang verwachte uitbreiding van de Gentse kunst- en architectuurcampus van LUCA School of Arts en KU Leuven was nodig. Een toenemend tekort aan atelierruimte en een verhoogde instroom van studenten zorgden al even voor een prangende nood aan extra ruimte. De 3800 m^2 die het gebouw aan de Sint-Niklaasstraat biedt, zullen een antwoord bieden op dit probleem.

Algemeen directeur van LUCA School of Arts, Marleen Verlinden en decaan van de Faculteit Architectuur KU Leuven, Dag Boutsen zijn verheugd met de nieuwe campus die sinds eind september in gebruik genomen is: "Met het gebouw verwerven we niet alleen extra ruimte maar ook een mooie plek in hartje Gent," aldus Verlinden "Bovendien is het meteen het jongste gebouw in het Gentse patrimonium, waarin onder andere twee kloostergebouwen zitten," voegt Boutsen daaraan toe

Het avondprogramma van 9 november kenmerkt het DNA van de beide instellingen. Met de nodige artisticiteit laten ze iedereen kennismaken met het nieuwe gebouw. De bezoekers kunnen van het gelijkvloers tot de hoogste verdieping werk zien van studenten en oud-studenten van de kunst- en architectuuropleidingen. Kers op de taart is het zicht op de skyline van de stad Gent vanop de hoogste verdieping.

Programma

* 19.00 u.: rondleiding voor vips en pers

* 19.30 u.: speeches van rector KU Leuven Rik Torfs, algemeen directeur LUCA School of Arts Marleen Verlinden en

waarnemend burgemeester Stad Gent Mathias De Clercq

* 19.45 u.: receptie in `prairiestijl'

Persmoment

Zin in een kleine rondleiding met de vips van de avond? Om 19 uur kan je samen met rector KU Leuven Rik Torfs, waarnemend burgemeester Stad Gent Mathias De Clercq, Gentse Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere en algemeen directeur LUCA School of Arts Marleen Verlinden een geleide toer langs het kunst- en architectuurparcours krijgen.

Meer info

Helena Winderickx: helena.winderickx@luca-arts.be,

Isabelle Van den Bossche: isabelle.vandenbossche@kuleuven.be,

Locatie

Sint-Niklaasstraat 27, 9000 Gent

LUCA School of Arts

LUCA School of Arts bundelt de kracht en expertise van vijf gerenommeerde instellingen op evenveel campussen verspreid over Brussel (Sint-Lukas Brussel en Narafi), Genk (C-mine), Gent (Sint-Lucas Gent) en Leuven (Lemmens). Met een ruime waaier aan professionele en academische opleidingen, met meer dan vijftig studietrajecten in Audiovisuele Kunsten en Technieken, Beeldende Kunsten en Vormgeving, Interieurvormgeving, Bouwkunde, Productdesign, Muziek en Drama is ze een unicum in Vlaanderen.

LUCA School of Arts is geassocieerd met de KU Leuven, die haar architectuuropleidingen aanbiedt op Campus Sint-Lucas Gent en Campus Sint-Lucas Brussel.

Faculteit Architectuur KU Leuven

De Faculteit Architectuur van de KU Leuven vindt zijn oorsprong in de vroegere hogeschool Sint-Lucas Architectuur. De faculteit biedt volwaardige universitaire bachelor- en masteropleidingen aan in Brussel (458 studenten) en Gent (1492 studenten). De lessen en ateliers vinden plaats in de gebouwen van de hogeschool LUCA School of Arts.