Peter Schoenmakers bestendigt positie in 'Power List'

Professor Peter Schoenmakers. Foto Jan Willem Steenmeijer.

Peter Schoenmakers bestendigt positie in 'Power List'

HIMS hoogleraar op plaats zeven van meest invloedrijke wetenschappers in de analytische chemie

9 november 2015

In de editie 2015 van de 'Analytical Sciences Power List' van het tijdschrift The Analytical Scientist heeft hoogleraar Peter Schoenmakers zijn zevende plaats weten te handhaven. Net als in de vorige editie (2013) neemt hij ten opzichte van zijn Europese vakgenoten zelfs de derde positie in.

Schoenmakers is hoogleraar Analytische chemie & Forensisch Analytische Chemie bij het Van `t Hoff Institute for Molecular Sciences. Eerder won hij ook al de Knox Medal en de Csaba Horvath Memorial Award, beiden eervolle prijzen op het gebied van de analytische chemie.

De power list is een ranglijst van de honderd `meest invloedrijke mensen in de analytische wetenschappen`. De lezers van The Analytical Scientist en de bezoekers van de bijbehorende website droegen elk drie namen aan van wetenschappers, ontwikkelaars, ondernemers en andere vakgenoten. De lijst is niet alleen een maat voor invloed maar geeft volgens het tijdschrift ook aan `wie aan de basis staan van de meest gebruikte en meest innovatieve technieken van vandaag`.

Jong talent

In een interview in The Analytical Scientist benadrukt Schoenmakers dat zijn vakgebied, de analytische scheidingswetenschap, nog verre van volwassen is. Er is grote behoefte aan betere scheidingsmogelijkheden voor allerlei complexe mengsels. Zijn onderzoeksgroep is in een goede positie een bijdrage te leveren aan de daarvoor benodigde wetenschappelijke doorbraken, denkt Schoenmakers. Hij verwacht dan ook dat jonge onderzoekers uit zijn groep zullen verschijnen in de `Top 40 under 40` lijst die The Analytical Scientist binnenkort zal publiceren.

* The Analytical Scientist Power List 2015

* Analytical Chemistry onderzoeksgroep bij HIMS

Gepubliceerd door HIMS