Bas van Veenendaal nieuwe presentator Ziggo Sport

Bas van Veenendaal nieuwe presentator Ziggo Sport

Amsterdam, 9 november 2015 - Bas van Veenendaal treedt vanaf 1 december als presentator in dienst van de nieuwe sportzender, Ziggo Sport. Naast de studiopresentatie neemt hij ook veelvuldig de presentatie en verslaggeving vanaf locatie voor zijn rekening. Van Veenendaal (37) komt over van FOX Sports waar hij tot voor kort als presentator en verslaggever werkzaam was. Met de komst van Van Veenendaal heeft Ziggo Sport het presentatieteam dat naast Van Veenendaal bestaat uit Jack van Gelder, Rob Kamphues, Emile Schelvis en John van Vliet compleet.

Will Moerer, directeur van Ziggo Sport, is blij met de komst van Van Veenendaal: ‘Bas is een jonge en ambitieuze presentator die zich de afgelopen jaren duidelijk heeft ontwikkeld. Hij is een allrounder die we niet alleen als studiopresentator kunnen inzetten maar ook prima uit de voeten kan langs het voetbal-, hockey of basketball veld’.

Ook Bas van Veenendaal is verheugd met zijn overstap: ‘Ik had in de wandelgangen gehoord over de plannen van Ziggo en zag gelijk de grote mogelijkheden van deze nieuwe zender. Na een aantal gesprekken met Will Moerer werd ik alleen nog maar enthousiaster. Ik ben zelf heel ambitieus. Daar past een ambitieuze zender bij. Bij Ziggo Sport krijg ik de mogelijkheden om mij als presentator nog verder te ontwikkelen. En het is natuurlijk geweldig om vanaf het begin bij de nieuwe zender betrokken te zijn. Ik ben FOX Sports heel dankbaar voor de afgelopen 7 jaar, maar voor mij is het nu tijd om een deur verder te kijken. Ik ben heel blij met deze stap en kan niet wachten tot ik mag beginnen’.

Ziggo Sport

Vorige week maakte Ziggo bekend dat het per 12 november van start gaat met een nieuwe sportzender, Ziggo Sport. De zender, te zien op kanaal 14, is gratis voor alle Ziggo-klanten met digitale ontvangst. Ziggo Sport biedt een breed internationaal en nationaal sportaanbod met onder andere internationaal voetbal, autoraces, tennis, golf, basketball, hockey, rugby, beachvolleybal, veldrijden en atletiek. De sportzender is een direct gevolg van de nieuwe mogelijkheden die zijn ontstaan dankzij de fusie van UPC en Ziggo.