Maatschappelijke MeerWaarde organiseert voor de 11e keer de Beursvloer


NIJMEGEN, 20151027 -- Op maandag 9 november vindt voor de 11e keer in ROC Nijmegen de Beursvloer plaats. Een drukbezocht netwerkevenement voor maatschappelijk betrokken bedrijven en maatschappelijke organisaties uit de gemeenten Wijchen, Beuningen, Heumen en Nijmegen.

De doelstelling is verbinden
Tijdens de Beursvloer worden vragen om hulp, kennis of materiaal vanuit maatschappelijke organisaties gekoppeld aan aanbod van bedrijven. Bij het Netwerkcafé staan ondernemers die ter plaatse korte adviezen kunnen geven aan deze maatschappelijke organisaties. Voor de wat uitgebreidere vragen wordt door de zogenaamde ‘hoekmannen’ een match gezocht bij de aanwezige bedrijven. Net als op een echte beursvloer heerst er een dynamische en inspirerende sfeer en worden er die avond boeiende deals gesloten. In deze samenwerking tussen het maatschappelijk middenveld en bedrijven liggen kansen voor iedereen!

Actief deelnemen aan de Beursvloer
Maatschappelijke organisaties kunnen nu al hun aanvragen indienen via de website, het liefst zo concreet mogelijk. Ook bedrijven kunnen aan de slag wanneer zij kennis, (tweedehands) materiaal of ‘handjes’ over hebben. Twee uur gratis advies, een tweedehands bureau of twee uur hulp bij het schilderen van een clubhuis voor een vrijwilligersorganisatie betekent al heel veel voor de maatschappelijke organisaties. Deze organisaties zorgen in ruil voor het aanbod voor een creatieve (ludieke) tegenprestatie. Bedrijven kunnen hun aanbod alvast doorgeven via www.demaatschappelijkemeerwaarde.nl en zijn van harte welkom op de Beursvloer op 9 november om een mooie match te vormen of om te netwerken.

Mooie matches gerealiseerd
Er zijn in 2014 veel mooie matches gerealiseerd. Naast renovatiewerkzaamheden, juridisch advies,  diverse soorten meubilair en computers, was er ook de match van de dag. Deze ‘prijs’ ging vorig jaar naar de match tussen Stichting Motorcycle en 4 aannemers: Cuppens, Van Schayck, JWR en Nikkelen. Stichting Motorcycle was hard op zoek naar hulp om een invalidentoilet te realiseren en door een ketensamenwerking van de 4 aannemers is dit gerealiseerd. Als tegenprestatie ging de stichting in overleg met de betrokken bedrijven om hun wagenpark te onderhouden. Daarnaast zijn er ook veel andere mooie tegenprestaties aangeboden, van zelfgemaakte sushi tot en met het regelen van het verkeer bij een jubileumfeest en een bedrijfsuitje naar het Muzieum. 

Bent u als maatschappelijke organisatie op zoek naar ‘handjes’, kennis of materiaal? En hebt u als maatschappelijk betrokken bedrijf ‘handjes, kennis of materiaal?

Kom dan op 9 november naar de Beursvloer!





De Maatschappelijke MeerWaarde