Christelijke films op dvd zijn in opmars


Eigenaar grootste christelijke webwinkel constateert groeiende verkoop

HAARLEM, 20151109 -- Films met een christelijke basis zijn geen niche meer. Afgelopen jaar deden diverse christelijke films op dvd het goed en ze leverden ook via bioscoopbezoekers tientallen miljoenen euro’s op. Volgens de Christian Today is er vraag naar christelijke films en ‘Hollywood’ levert die. Eigenaar van de grootste christelijke webwinkel Yssa, Dave van der Oest, constateert een duidelijke trend: “Ik zie dat christelijke films een professionaliseringsslag aan het maken zijn én ook in Nederland groeit de verkoop.”

Christelijke films van tien jaar geleden tot nu
Dave van der Oest herkent de verschillen tussen christelijke films van tien jaar geleden en nu. “Allereerst zie ik dat in de afgelopen tien jaar de christelijke film volwassen aan het worden is. De kwaliteit van de films is heel wat beter. De vraag via onze webshop naar films blijft stijgen. Het budget voor het maken van christelijke films zit daarentegen nog niet helemaal op Hollywoodniveau.” Een belangrijke nieuwe release van een christelijke film is ‘War Room’. Deze film stond drie weken na de internationale release al op een 39,2 miljoen opbrengst. Met 3 miljoen budget is dit de goedkoopste film in de Noord-Amerikaanse Box Office Top 10.

Hits van christelijke films
‘God's Not Dead’ was dé hit van 2015 op het gebied van christelijke films. In het eerste weekend haalde de film al 9 miljoen dollar op. Tijdens de EO Jongerendag stonden de band en de film dan ook breed in de belangstelling. Begin 2016 komt de opvolger van ‘God's Not Dead’ uit. Deze film gaat over godsdienstvrijheid. Er zijn hoofdrollen weggelegd voor Melissa Joan Hart (van de tv-serie 'Clarissa Explains It All') en Jesse Metcalf ('Desperate Housewives'). God's Not Dead 2 (die ‘Do You Believe’ gaat heten) wordt rond Pasen 2016 verwacht in de Amerikaanse bioscoop. Dave van der Oest vult aan: “Dat BBI Films bijvoorbeeld een speciaal fonds 'Grace Entertainment' opricht voor de distributie van christelijke filmtitels bevestigt het groeipotentieel in deze markt. Maar ondanks het stijgende aantal producties begrijpt Hollywood nog niet helemaal dat christenen houden van Bijbelgetrouwe films.”

Yssa: “De webwinkel voor de christelijke lifestyle”, legt oprichter Dave van der Oest uit. “Mijn levensmotto is om mensen te bewegen om met God te gaan wandelen of leven. Dat kan door op zondag naar de kerk te gaan en dat kan door te bidden of het op andere gebieden in ons leven in te vullen.” Meer informatie: http://www.yssa.nl

Dave van der Oest: oprichter van Yssa, die bekend werd met de mogelijkheid om Bijbelteksten via sms te ontvangen en met een site voor gospelringtones toen mobiele telefonie en internet nog in de kinderschoenen stonden.

Bronnen:

http://www.filmtotaal.nl/artikel.php?id=45166

http://www.eo.nl/geloven/nieuws/item/christelijke-films-populair-in-hollywood/

http://neema.nl/bbi-films-neema/