`'Wij werken mantelzorgvriendelijk''


`'Wij werken mantelzorgvriendelijk''

Geplaatst op 10 november 2015
[IMG]
Werk en mantelzorg. Het is vaak nog een lastige combinatie. Veel werkgevers geven hun werknemers niet de ruimte om (tijdelijk) voor hun familie te zorgen. Dit in een tijdperk dat goede zorg steeds moeilijker te krijgen is.

Daarom is De Unie tegenwoordig tijdens cao-onderhandelingen druk bezig het onderwerp mantelzorg op tafel te krijgen. We merken dat steeds meer bedrijven er voor open staan om hier afspraken over vast te leggen, die hun medewerkers toestaan om zorg voor hun naasten te kunnen combineren met hun
werk. Steeds vaker maken bedrijven de stap naar een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid.

Namens De Unie gaat onze zorg-specialist Ingeborg Mussche regelmatig langs bij bedrijven die graag willen laten zien dat ze deze afspraken ook nakomen. Ingeborg gaat op verzoek langs, spreekt medewerkers, en doet onderzoek naar hoe mantelzorgvriendelijk hun werkgever echt is. Met de uitkomsten
van het onderzoek gaan we naar de stichting `Werk & Mantelzorg'. Zij bepalen uiteindelijk of een bedrijf het keurmerk `Wij werken mantelzorgvriendelijk' verdient.

Vandaag (10 november) is Ingeborg aanwezig bij Renault Nederland waar, op de Dag van Mantelzorg, staatssecretaris Van Rijn van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het keurmerk voor mantelzorgvriendelijkheid uitreikt. Zij zal hierover verslag doen via Twitter.

Informatie

Geplaatst in: Actueel Nieuws