Regiotaxi blijft in 2016 rijden voor mensen met een Wmo-pas - Gemeen..


10 NOVEMBER 2015, ALKMAAR

Samenvatting

De Regiotaxi blijft in 2016 in de regio Noord-Kennemerland rijden voor mensen met een Wmo-pas. De Regiotaxi rijdt zeven dagen per week van 06.00 tot 24.00 uur langs verschillende adressen om reizigers met een Wmo-pas op te halen of weg te brengen.

Over het vervoer via de Regiotaxi heeft de gemeente Alkmaar vragen gekregen naar aanleiding van de aanbesteding van de Regiotaxi. Deze aanbesteding vond dit jaar plaats vanwege het aflopen van het contract per 31 december van de huidige vervoerder, de BIOS-groep.

Volgens de aanbestedingswet moeten overheden grote opdrachten aanbesteden zodra contracten met opdrachtnemers aflopen. Opdrachtgever van deze aanbesteding zijn de gemeenten in de regio Noord-Kennemerland. Zij zijn verantwoordelijk voor het vervoer van alle mensen met een Wmo-pas.

Gunning
De aanbesteding van de Regiotaxi heeft op 19 oktober geleid tot een voorlopige gunning aan een andere vervoerder dan de huidige vervoerder. Op grond van deze voorlopige gunning heeft de huidige vervoerder de rechter gevraagd een oordeel te geven over het proces van aanbesteding en gunning.
Afhankelijk van dit oordeel wordt een definitieve keuze gemaakt voor de vervoerder van de Regiotaxi vanaf 1 januari 2016. De gemeenten benadrukken dat, ongeacht de uitkomst van het kort geding, er op 1 januari 2016 voor iedereen met een Wmo-pas vervoer door de Regiotaxi zal zijn.

Wmo-pas
Tot 1 januari 2016 kunnen zowel mensen met als zonder Wmo-pas gebruikmaken van de Regiotaxi. Vanaf 1 januari 2016 is de Regiotaxi alleen beschikbaar voor mensen met een Wmo-pas. De Wmo-pas is bedoeld voor mensen met een beperking die geen gebruik kunnen maken van het reguliere openbaar
vervoer. Zij kunnen tijdens hun reizen vergezeld worden door twee sociaal meereizenden.

0 0 0

Contactpersonen

* Default avatar2

Perstelefoon:

(072) 548 95 55