Bent u mentaal fit?


Laatste update: 10 november 2015.

Door 800 Rivierenlanders uit te nodigen voor de Omdenken Theatershow wil `Ik kies Rivierenland gezond' het belang van mentale fitheid onder de aandacht brengen.

Want wie mentaal fit is, staat positiever in het leven, heeft minder last van stress en kan problemen beter de baas. De avond is op donderdag 12 november van 20.00 tot 22.30 uur. De avond is gratis maar het is wel nodig om vooraf aan te melden op www.mentaalvitaal.nl.

Mentaal fit

Mentale fitheid is de conditie van de geest. Hoe lekker zit u in uw vel? En lukt het om positief in het leven te blijven staan? Zeker na tegenslag valt dit niet altijd mee. Bijvoorbeeld als u uw baan kwijt raakt, ziek bent of wanneer uw leven ingrijpend verandert omdat u mantelzorger wordt.
Juist in moeilijke situaties is het belangrijk om goed voor uzelf te zorgen en te werken aan uw mentale fitheid. Gelukkig kunt u daar zelf veel aan doen. Op www.mentaalvitaal.nl staat informatie en zijn testen en tips te vinden.

Een cadeautje

Woont u in Rivierenland en blijft u graag positief in het leven staan? Of kunt u wel een extra steuntje in de rug gebruiken? Dan is een avondje naar de Omdenken theatershow misschien wel iets voor u. Omdenken is immers denken in termen van kansen en niet in problemen. Meld u snel aan op
mentaalvitaal.nl. Op deze website staat aan de rechterkant een venster over deze actie. De kaarten zijn gratis (op=op).

Belang van mentale fitheid

Jammer genoeg zit niet iedereen lekker in zijn of haar vel. Jaarlijks hebben ruim 1,5 miljoen mensen in Nederland te maken met depressieve klachten of een depressie. Slechts een deel van hen zoekt en vindt hulp. Depressieve klachten verminderen de kwaliteit van leven. Mensen hebben geen
plezier in activiteiten en weinig energie. Ook de eetlust, slaap en concentratie zijn vaak verstoord. Dit heeft invloed op het dagelijks leven. Uit GGD onderzoek blijkt dat in Rivierenland 41% van de volwassenen en ouderen een risico heeft op een angststoornis of depressie.

Psychische problemen voorkomen

Staat u onder spanning? Ervaart u stress? Of heeft u last van sombere gevoelens of van angstige gevoelens? Of voelt u zich goed en wilt u dat graag zo houden? Dan kan leven volgens een gezonde leefwijze helpen. Dit betekent regelmatig en gezond eten en zorgen voor voldoende ontspanning, slaap
en beweging. Helpt dit niet of verergeren de klachten? Dan is het belangrijk om tijdig naar de huisarts te gaan.