14-jarige overvaller Keltenoord geeft zichzelf aan


14-jarige overvaller Keltenoord geeft zichzelf aan

Laatste update:
10-11-2015 | 09:35

Rotterdam - Maandagavond is een ouder echtpaar in hun woning aan de Keltenoord in Rotterdam overvallen door een jongen met een vuurwapen. Later op de avond gaf een 14-jarige jongen zich aan op een politiebureau in Den Haag.

De 77-jarige vrouw en de 75-jarige man hadden een sieraad aangeboden op Marktplaats. Maandagavond wilde een potentiele koper het sieraad komen bekijken. Er belde een jongeman aan en in de woning bekeek hij het sieraad uitvoerig. Toen het tijd was voor de betaling trok hij een vuurwapen en
bedreigde het echtpaar. De oudere man vertelde dat hij dit al had verwacht en de politie al had gewaarschuwd waarop de jongeman in paniek raakte en zonder buit vluchtte.

De gealarmeerde politie ging in de omgeving op zoek naar de jongeman. Op het fietspad tussen de volkstuinvereniging en de A16 zagen agenten twee jongens waarvan een jongen aan de beschrijving van de verdachte voldeed. Omdat de gezochte verdachte een vuurwapen had, werd de jongen met getrokken
pistool door de agenten benaderd. Toen een van de jongens op de vlucht sloeg hebben de agenten een waarschuwingsschot gelost. De jongens zijn aangehouden , maar zijn weer op vrije voeten. Met de overval hadden ze niks te maken.

Agenten begonnen direct aan het opsporingsonderzoek. Later op de avond meldde een 14-jarige jongen zich met zijn ouders op een politiebureau in de eenheid Haaglanden vanwege betrokkenheid bij de overval op de Keltenoord. Hij zit vast en wordt verhoord.