Alles op 1 A4


Alles op 1 A4 /

Vanaf 11 november start bij RTV Rijnmond en Omroep West de 10-delige serie 'Alles op 1 A4'. De makers gaan op speurtocht langs de A4 vanaf de Oude Rijn bij Leiden tot aan de plek waar de A4 Zuid-Holland verlaat.

A4 in aanleg



Meer dan 50 jaar was de A4 een doodlopende weg. Uiteindelijk zijn er nieuwe afspraken gemaakt om de ontbrekende delen van de Rijksweg A4 te voltooien. De weg gaat eind 2015 open en zorgt dan voor de tweede snelwegverbinding tussen Den Haag en Rotterdam.

Andere gezichtspunten

In de serie 'Alles op 1 A4' wordt de Rijksweg A4 vanuit verschillende gezichtspunten belicht; een andere kijk dan gebruikelijk vanachter het stuur. Het verhaal van de snelweg wordt verteld door ooggetuigen. Personen die op en rond de A4 werken, weggebruikers zijn, langs de snelweg recreeren of
wonen. Langs de snelweg bevindt zich een uniek veenweidegebied met het kenmerkende Hollandse landschap: koeien, weidevogels en echt oude polders. In de serie kijken we vanuit de natuur naar de snelweg. De weg is de leidraad voor spontane ontmoetingen, bijzondere inkijkjes en nieuwe inzichten.
En dat alles op 1 A4.

11 november

'Alles op 1 A4' is vanaf woensdag 11 november om 17.30 uur (ieder uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur) te zien bij TV Rijnmond.