Vreugdevuren tijdens de jaarwisseling


09-11-2015: Over een aantal weken staat de jaarwisseling weer voor de deur. Een feestelijke gebeurtenis, die helaas soms gepaard gaat met overlast en schade.

Om dit zoveel mogelijk te vermijden, heeft de gemeente een aantal regels opgesteld voor de jaarwisseling. Hierin staan ook de vreugdevuren benoemd. Als u tijdens de jaarwisseling een vreugdevuur wilt ontsteken, moet u hiervoor tijdig een ontheffing aanvragen.

De gemeente kan u een ontheffing verlenen voor het stoken van een vreugdevuur. Hier zijn wel strikte voorwaarden aan verbonden en u moet de ontheffing tijdig aanvragen. Download het aanvraagformulier Vreugdevuur, ontheffing (pdf, 201kb) of vraag deze op bij de gemeente via tel. 14 0525. Stuur
het aanvraagformulier voor 1 december 2015 aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 2, 8096 ZG Oldebroek.

Vuur stoken verboden

Het stoken van vuren zonder een ontheffing is verboden. Dit staat beschreven in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV). Dit verbod geldt ook tijdens de jaarwisseling. Bij vuren die zonder een ontheffing worden gestookt, treedt de gemeente handhavend op. Het verbod geldt niet voor:

* verlichting door middel van kaarsen, fakkels en dergelijke;
* sfeervuren zoals terrashaarden en vuurkorven, mits er geen afvalstoffen worden verbrand;
* vuur voor koken, bakken en braden, voor zover dat geen gevaar, overlast of hinder voor de omgeving oplevert.