Gladheidsbestrijding wegen gemeente Menameradiel


Gladheidsbestrijding wegen gemeente Menameradiel
10-11-2015
[IMG] Klik om te vergroten

De winter komt er weer aan. Van 1 november tot 1 april zet de gemeente het gladheidsbestrijdingsprogramma in om de wegen veilig en gladvrij te houden.

Als gladheid dreigt, alarmeert Omrin in combinatie met Meteo Consult de gladheid cooerdinator van de gemeente. De cooerdinator bekijkt of er direct gestrooid moet worden en zet het plan in werking.

Wanneer gaan de strooiploegen op pad?

Na het bericht van de gladheid cooerdinator, kunnen binnen ongeveer een uur de eerste strooiwagens op de weg zijn. Dit vindt meestal in de avonduren plaats, maar soms ook in de vroege ochtend. De routes staan van tevoren vast en binnen drie uur na de melding kan de route gestrooid zijn. De
weggebruiker mag echter niet verwachten dat elk wegvak direct gestrooid is. Normaal gesproken wordt er tussen 23.00 en 4.30 uur 's nachts niet gestrooid omdat er dan weinig verkeer op de weg is waardoor het effect en rendement beperkt is. Wanneer er echter in de loop van de avond al begonnen
is met de gladheidsbestrijding dan wordt de route natuurlijk gewoon afgemaakt, ook na 23.00 uur. De gemeente strooit alleen de belangrijkste wegen en fietspaden.

Waar strooien de ploegen?

De routes zijn al vastgesteld. Deze routes en een bijbehorende uitleg kunt u vinden op de pagina gladheidsbestrijding.

Heeft u nog vragen?

Voor meer informatie over de gladheidsbestrijding kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers via telefoonnummer (0518) 45 29 00. U kunt ons ook mailen via gemeente@menameradiel.nl.