Zienswijzeperiode onderzoek locaties windenergie


Actueel >> Nieuws >> Nieuwsberichten

De provincie Zuid-Holland bereidt een milieueffectonderzoek (planMER) voor naar alternatieve locaties voor windenergie in de regio Rotterdam. Dit om de eerder met gemeenten afgesproken opgave aan windenergie in de voormalige stadsregio Rotterdam te halen.

Wat is een planMER?

De provincie onderzoekt de verschillende locaties op geschiktheid voor windenergie. Hiervoor worden de effecten van windturbines op het milieu en de leefomgeving beschreven in een milieueffectrapport (planMER). Aan de orde komen onderwerpen zoals: geluid, slagschaduw, veiligheid, natuur en
landschap.

Locaties

De te onderzoeken locaties liggen in de gemeenten: Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Hellevoetsluis, Krimpen a/d IJssel, Lansingerland, Maassluis, Nissewaard, Rotterdam (ook Hoek van Holland), Ridderkerk, Schiedam, Vlaardingen en Westvoorne.

Zienswijzen en spreekuren

U kunt van 3 november tot en met 14 december 2015 uw zienswijze indienen bij de provincie en reageren op de opzet van het milieueffectonderzoek.

In deze periode organiseert de provincie spreekuren waar inwoners met vragen terecht kunnen. Deze spreekuren worden ook op Voorne-Putten gehouden. U kunt daar vragen stellen over het komende proces, de inhoud van het Startdocument PlanMER en het indienen van een zienswijze.

* De bijeenkomst voor de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne wordt gehouden op woensdagavond 18 november in Hellevoetsluis.

Wilt u bij de avond aanwezig zijn? Geef u dan op via windenergie@pzh.nl.

Contact

Actuele informatie en documenten vindt u op de website van de provincie www.zuid-holland.nl/locatieswindenergie . Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum van de provincie via: 0704416622.