Animal Rights biedt Zuid-Holland handtekeningen aan


Gedeputeerde Han Weber en Robert Molenaar en Rielle van Duin van Animal Rights spraken op vrijdag 6 november met elkaar over de ganzenproblematiek. Animal Rights bood symbolisch handtekeningen aan om het schieten van ganzen te stoppen.

In een prettig gesprek wisselden de gedeputeerde en de vertegenwoordigers van Animal Rights hun standpunten uit over hoe de ganzenproblematiek aan te pakken. De vraag is of het afschieten van ganzen tot een nieuw evenwicht zal leiden. Daarover konden gesprekspartners het niet eens worden.

Beide partijen onderstreepten dat nieuwe natuurgebieden minder aantrekkelijk moeten worden voor ganzen en dat er continu gekeken moet worden of er nieuwe alternatieve methoden beproefd zijn om ganzen te verjagen of te verminderen.

Hoe verder?

Animal Rights start met een pilot (WANNEER?) waarbij zij laserstralen gebruiken voor het verjagen van ganzen. Gedeputeerde Weber gaf aan zeer geinteresseerd te zijn naar de resultaten. Ook deed Animal Rights een oproep om meer te communiceren over de stappen die te nemen stappen voordat
besloten wordt om ganzen af te schieten.