Mick speurt verdachte op


Mick speurt verdachte op

Laatste update:
10-11-2015 | 10:57

Zaandam - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee inbrekers aangehouden na een melding van een verdachte situatie in de Thijssestraat.

Onze speurneus MickEen oplettende getuige zag dat mannen zich verdacht ophielden nabij een woning in de Thijssestraat rond 01:40 uur en hierna wegrenden. Hierop belde deze alerte getuige de meldkamer van politie en gaf signalementen door. De politie ging ter plaatse, op zoek naar deze
verdachte personen.

Een hondengeleider met speurhond Mick werd eveneens ingezet, op zoek naar de daders. Politiehond Mick spoorde al snel een van de verdachten op in een achtertuin in de nabije omgeving. Deze verdachte bleek een 15-jarige Amsterdammer: hij werd aangehouden door de hondengeleider van Mick en de
jonge Amsterdammer bleek bij nader onderzoek in bezit van inbrekerswerktuig en pepperspray. Kort hierop wist een andere politieman op de Martin Luther Kingweg een tweede verdachte aan te houden: een 24-jarige man uit Zaandam.

Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Onderzoek in de Thijssestraat leverde een gebroken raam op van een voordeur. Omdat de voordeur op het nachtslot zat, kon de deur door de inbrekers niet snel worden opengemaakt.

2015269395