GroepsApp-Alarm: 10 ogen zien meer dan 2


WhatsApp-groepen blijken in de strijd tegen een inbrekers een goed middel. Het schrikt inbrekers af en bovendien neemt de pakkans aanzienlijk toe. Voor de gemeente en politieteam Heusden genoeg reden om er ook mee aan de slag te gaan. Doe u ook mee?

GroepsApp-Alarm, zoals we het in Heusden noemen, is min of meer een moderne vorm van buurtwacht. Door verdachte omstandigheden vroegtijdig te signaleren en te delen met buurtbewoners maken we een duidelijke vuist tegen criminelen.

Hoe werkt het?

Wat doe je als je een verdachte situatie ziet, belt u allereerst het alarmnummer 112. Vervolgens verspreid u via de WhatsApp-groep een bericht waarin u de verdachte situatie en personen omschrijft. Als andere deelnemers aan de WhatsApp-groep aanvullende informatie hebben, kunnen ze die ook
delen via de groep. Door al deze informatie vervolgens aan de politie door te geven, wordt de kans dat de verdachte wordt gepakt aanzienlijk groter.

Cooerdinatie

Een WhatsApp-groep bestaat uit per wijk minimaal 40 bewoners. Iedere groep telt 2 of 3 cooerdinatoren die het contact met de politie onderhouden. Zij zorgen ervoor dat alle informatie over de verdachte situatie die door de WhatsApp-groep wordt verzameld, bij de politie terecht komt.

De cooerdinator is volwaardig lid van de WhatsApp-groep. De cooerdinator kan andere cooerdinatoren van andere groepen WhatsAppen indien verdachte personen of voertuigen zich de straat of wijk uit verplaatsen. Dit zorgt voor een brede dekking in uw wijk. Na afloop van het WhatsApp-gesprek
stuurt de cooerdinator het gehele gesprek via e-mail door naar de politie.

Doet u mee?

Als u deel uit wil maken van de GroepsApp-Alarm in uw wijk, vul dan het aanmeldformulier in. Geef daarbij aan in welke wijk u woont. Ook kunt u aangeven of u de rol van cooerdinator op zich wilt nemen. Het is niet veel werk, maar ze zijn wel nodig voor het succes van een GroepsApp-Alarm.