Inbrekers aangehouden na melding buurtbewoner


Inbrekers aangehouden na melding buurtbewoner

Laatste update:
10-11-2015 | 11:28

Woordvoering:
Oost-Nederland

Geldermalsen - De politie heeft twee mannen aangehouden die verdacht worden van het plegen van een woninginbraak aan de Hooge Hoeven op zondagavond 8 november. Een oplettende getuige had de mannen zich verdacht zien ophouden in de buurt en belde de politie.

De getuige had gezien dat enkele mannen de auto in de buurt parkeerden, vervolgens iets uit de kofferbak pakten en daarna de wijk in liepen. Naar aanleiding van die melding gingen agenten op onderzoek uit. Ze troffen de bewuste auto op een andere plaats in de wijk aan. In de auto zaten twee
mannen die vertelden alleen maar een rondje gewandeld te hebben.
In de auto troffen de agenten inbrekersgereedschap aan. Daarvoor kregen beide mannen een bekeuring. Een van de mannen, een 21-jarige uit Zaltbommel kon zich niet legitimeren. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau.

Inbraak

Terwijl de 21-jarige gehoord werd, kwam een melding binnen van een inbraak aan de Hooge Hoeven. Daar bleken goederen gestolen te zijn die die de agenten in de auto van de twee hadden zien liggen. Daarop is de Zaltbommelnaar aangehouden op verdenking van woninginbraak. Omdat de identiteit van
de tweede verdachte bekend was, kon hij maandag worden aangehouden. Dat is een 18-jarige inwoner van Rosmalen. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

2015545959