Aanrijding tussen bromfietsster en fietsster


Aanrijding tussen bromfietsster en fietsster

Laatste update:
10-11-2015 | 11:50

Halsteren - Maandagmiddag rond 14:30 uur zijn een fietsster en een bromfietsster die over de Tholenseweg in Halsteren reden met elkaar in botsing gekomen. Beide betrokkenen zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 19-jarige bromfietsster uit Poortvliet kwam vanuit Tholen en reed in de richting van Halsteren. Een 15-jarige fietsster uit Oud-Vossemeer reed in tegenovergestelde richting over hetzelfde fietspad.



Macht over het stuur kwijt

Op een gegeven moment, bij het passeren van elkaar, raakte de bromfietsster door nog onbekende oorzaak de macht over haar stuur kwijt. Een mogelijke oorzaak kan zijn dat er natte bladeren op het wegdek lagen en dat de bromfietsster hierover is weggeslipt tijdens het remmen.







Hierdoor kwamen de twee met elkaar in botsing. Omdat de bromfiets tegen de fiets van de 15-jarige fietsster aan kwam werd zij gelanceerd en kwam ze ten val. Ook de bestuurster van de bromfiets kwam ten val.

Traumahelikopter

Voor deze aanrijding is een traumahelikopter opgeroepen. Deze is geland op de plaats van het ongeval. Beide betrokkenen zijn met een ambulance naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom vervoerd. Vermoedelijk hebben zij allebei botbreuken opgelopen, maar de exacte aard van hun verwondingen is nog
niet bekend.