Kinderen brengen burgemeester en wethouder ontbijt in stadhuis


Kinderen brengen burgemeester en wethouder ontbijt in stadhuis

Vanochtend brachten 23 kinderen van groep 5 van de Jan Jaspersschool een ontbijtje bij burgemeester Jan Willem Wiggers en wethouder onderwijs Martijn Hospers in het stadhuis.

In de raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000 kinderen samen ontbijten op zo'n 2.600 basisscholen.

De burgemeester en de wethouder onderstrepen hiermee, net als zo'n 245 collega-bestuurders in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de bestuurders uitgebreid kennis met elkaar.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo'n 245 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 13^e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het
Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.