Eerste productie-unit in Limburg voor streekproducten uit eigen bossen


Op 5 november werd de eerste productie-unit van BosWerkt in gebruik genomen door wethouders Frische & Ruijten. BosWerkt zet zich in voor vitalere bossen, die beter hout opleveren. Bovendien zijn bij BosWerkt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk.

BosWerkt werkt

BosWerkt werkt sinds media 2014 samen met de gemeente en de Provincie Limburg aan zogenaamd sociaal bosbeheer. Dankzij zoveel mogelijk handmatig beheer van bestaand bos ontstaan vitalere bossen met betere houtsortimenten. Het loofhout wordt in de eigen productie-unit verwerkt tot
eindproducten. De eerste productie-unit van BosWerkt is dit jaar ontwikkeld en 5 november officieel in bedrijf genomen in het bijzijn van wethouders Frische & Ruijten.

Werken aan streekproducten

De bewerkingen van het hout worden uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dankzij hun inzet wordt gewerkt aan bijzondere natuurproducten. `Het is zeer verassend om te zien dat we op deze wijze niet alleen zinvolle arbeid verschaffen aan kwetsbare doelgroepen uit onze
gemeente, maar ook dat onze natuurgebieden er beter van worden. Daarnaast komen er geweldige streekproducten uit onze bossen voort, waar we trots op mogen zijn', aldus beide wethouders.