Werken aan Harnaschpolder


Werken aan Harnaschpolder /

10 november 2015 - Op 16 november start de gemeente met de aanleg van de inrichting van het kruispunt Dijkshoornseweg en Kristalweg in de wijk Harnaschpolder.

Maquette met Knip

De definitieve inrichting draagt bij aan het vergroten van de verkeersveiligheid op en om dit kruispunt en aan het onaantrekkelijk maken van de sluiproute tussen de Prinses Beatrixlaan en de A4 voor gemotoriseerd verkeer.

Verder afgebouwd

De wijk Harnaschpolder is volop in ontwikkeling, zowel met woningbouw als met de inrichting van de openbare ruimte. De gemeente wil de wijk verder afbouwen. Eerder werd al gestart met de aanleg van parken en enkele speelvoorzieningen. Als vervolg start de gemeente nu met de aanleg van de
hoofdwegen in Harnaschpolder: Hoflandendreef, Hoefslagendreef en het kruispunt Dijkshoornseweg met Kristalweg. Er is nog geen sprake van invoer van de selectieve knip. Hiertegen loopt momenteel een procedure bij de Raad van State waarvan de uitspraak eerste kwartaal volgend jaar verwacht
wordt.

Fasering

In de 1ste fase zijn er werkzaamheden op wegvak tussen zebra Kristalweg (ter hoogte van school Het Kristal) en Dijkshoornseweg. Deze werkzaamheden duren tot aan de kerstvakantie. De gevolgen zijn:

* De Kristalweg is ter hoogte van de Dijkshoornseweg volledig afgesloten voor zowel gemotoriseerd verkeer als langzaam verkeer. Het is niet mogelijk de Dijkshoornseweg over te steken.
* Brede school Het Kristal is vanaf de Hoefslagendreef alleen per fiets of te voet bereikbaar via de Dijkshoornseweg en het Kassenpad.
* Het parkeerterrein naast de school is tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar. Parkeren is wel mogelijk in de middenberm van de Kristalweg en aan de Kopkas. Parkeren is beperkt mogelijk op de Hoefslagendreef. Aan de Laan van Lekkerkerk is altijd meer dan voldoende parkeerruimte aanwezig.

2de en 3de fase

De werkzaamheden aan de Dijkshoornseweg vinden plaats van 11 t/m 14 december. De Dijkshoornseweg wordt gedurende de werkzaamheden volledig afgesloten. De Kristalweg is op dat moment weer voor het verkeer geopend.

4de fase

De werkzaamheden aan de Hoflandendreef en Hoefslagendreef worden begin 2016 uitgevoerd. In deze fase is de school Het Kristal vanaf de richting Hoefslagendreef, voor fietsers en voetgangers, alleen via de Lookwatering bereikbaar. Vanuit de Kristalweg kent deze fase geen beperkingen.

Informatie

Meer informatie over de werkzaamheden en actuele planning staat op delft.nl/harnaschpolder onder het kopje Assen deelgebied 1. Actuele informatie over alle werkzaamheden in Delft vindt u op bereikbaardelft.nl.