Verkeersaanpassingen omgeving winkelcentrum Meidoornplein


10-11-2015: Om de verkeersveiligheid in de omgeving van het winkelcentrum Meidoornplein in Wezep te vergroten, voert de gemeente enkele verkeersaanpassingen door.

De aanpassingen kunnen direct meegenomen worden in de al geplande werkzaamheden rondom het winkelcentrum.

Aanleg zebrapad

Zowel de Cotoneasterstraat als het Cotoneasterplein (bij de Chinees / Expert) worden vernieuwd. De oversteek van de wijk aan de overzijde naar de Chinees / Expert toe, sluit in de huidige situatie niet mooi op elkaar aan. In de nieuwe situatie maken we het zo dat u recht kunt oversteken. Op
verzoek van bewoners brengen we daar ook een zebrapad aan. Zo kunt u daar niet alleen makkelijker maar ook veiliger oversteken.

Drempel in Meidoornstraat

Daarnaast geven inwoners aan dat er vaak hard gereden wordt in de Meidoornstraat. Dit is niet gewenst, het levert overlast op voor de bewoners van de Forsythiastraat. Hun percelen grenzen aan de Meidoornstraat. Door de hoge snelheid is er sprake van geluidsoverlast, maar ook van onveilige
situaties. De bewoners gebruiken deze weg namelijk vaak om lopend of met de fiets naar huis te gaan. Om de veiligheid te bevorderen en de overlast te verminderen, brengen we een verkeersdrempel aan in de Meidoornstraat.