Herontwikkeling Zeuven Heuvels Wezep stap dichterbij


10-11-2015: De herontwikkeling van het verouderde bedrijventerrein Zeuven Heuvels in Wezep is een stap dichterbij gekomen.

Het dagelijks bestuur van de provincie Gelderland stelt aan de Provinciale Staten voor om EUR 390.809,- bij te dragen aan de herontwikkeling. Op 16 december nemen de Provinciale Staten hier een besluit over.

Al langer bestaat de wens om van het verouderde bedrijventerrein Zeuven Heuvels een aantrekkelijke woonlocatie te maken. Vooral ook omdat gasterij `Zeuven Heuvels' nu mooi is opgeknapt en de Stationsweg en de stationsomgeving op dit moment opnieuw worden ingericht.

Lokale ontwikkelaar

Een lokale ontwikkelaar wil voor eigen rekening en risico deze herontwikkeling realiseren. Deze ontwikkelaar is in gesprek met de aanwezige ondernemers en omwonenden over de plannen. Met de bijdrage van de provincie Gelderland kan een deel van het tekort op de exploitati e gedekt worden,
waardoor woningbouw op de Zeuven Heuvels weer een stap dichterbij is gekomen.

Bestemmingsplan in voorbereiding

Om deze herontwikkeling mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding. De bedoeling is dat dit bestemmingsplan begin volgend jaar in procedure gebracht wordt. De eerste woningen kunnen dan eind volgend jaar gebouwd gaan worden.