Meer ondernemers gaan meebetalen aan centrumactiviteiten


Het college van burgemeester en wethouders van Hellendoorn wil dat vanaf 1 januari 2016 meer ondernemers gaan meebetalen aan de centrumactiviteiten die de Stichting Promotie Nijverdal (mede) organiseert of financiert.
foto
Het gaat om de ondernemers aan de Meyboomstraat, de Markt, de Amaliastraat en de Grotestraat tussen de Amaliastraat en de Maximastraat. Het college vindt dat deze ondernemers ook profiteren van de activiteiten Stichting Promotie Nijverdal en dat ze daarom ook moeten meebetalen.
Nieuwe ondernemers
Het instrument om dit te regelen is de reclamebelasting. Sinds de invoering van deze belasting in 2013 is het gebied waarbinnen ondernemers meebetalen hetzelfde gebleven. Maar inmiddels hebben zich aan de randen van het gebied nieuwe ondernemers gevestigd en is de bereikbaarheid van het
centrum verbeterd. Daarom heeft het college na overleg met winkeliersvereniging Op naar Nijverdal besloten dat meer ondernemers moeten gaan meebetalen.
Het is de bedoeling dat de gemeenteraad op 15 december over dit voorstel een besluit neemt, zodat deze ondernemers met ingang van 2016 reclamebelasting gaan betalen.