'GlasGarage blijft zelfstandig label'


10 november 2015 , Specialisten

Het is nadrukkelijk de bedoeling om GlasGarage als zelfstandig label in de markt voor autoruitherstel te houden. Dat zegt Rob Vlak, salesdirecteur van GlasGarage, na bekendmaking van de overname door Belron, het moederbedrijf van Carglass, dat eerder dit jaar ook al Autotaalglas overnam.

"GlasGarage onderscheidt zich toch al van Carglass en Autotaalglas doordat wij als franchiseorganisatie meerder soorten franchisenemers kennen: stand-alonevestigingen die alleen autoruitherstel doen, en de shop-in-shopvestigingen. En die vind je zowel bij schadeherstelbedrijven,
dealerbedrijven als ook bij universele garages. Er is dus een vrij gemeleerd gezelschap franchisenemers aangesloten bij GlasGarage."

Salesdirecteur Rob Vlak legt voorts uit dat de bescheiden grootte van de keten er mede toe bijdraagt dat GlasGarage een zelfstandige plek in het landschap van autoruitherstel verdient. "Ondanks dat wij met zo'n 115 vestigingen toch een vrij grote organisatie zijn, is flexibiliteit een van onze
unieke kenmerken. Het is voor GlasGarage echt een kwestie van het leveren van maatwerk aan de opdrachtgevers. Wij kunnen voor iedere opdrachtgever een oplossing bieden."

Voor de franchisenemers verandert er na de overname niets, benadrukt Vlak. "De franchisenemers hebben een overeenkomst met GlasGarage B.V. en dat blijft zo. Ook voor de werknemers op het hoofdkantoor is het business as usual."

De reden voor de overname moet dan ook vooral gezocht worden in het behalen van schaal- en synergievoordelen, aldus Vlak. "De Nederlandse autoruitherstelmarkt staat toch onder druk. Wil je daarbinnen een rol blijven spelen, dan zul je het van schaal- en synergievoordelen moeten hebben als het
delen van technische ondersteuning, innovatieve kracht, logistiek en natuurlijk een centrale inkoop."

Met GlasGarage, Autotaalglas en Carglass in de handen van een marktpartij komt al snel de vraag op of dit volgens de Europese regels met betrekking tot mededinging wel toegestaan is. Het antwoord hierop van Vlak is vrij simpel: "Indien dit niet toegestaan zou zijn, hadden Belron en GlasGarage
deze stap nooit overwogen."

Gerelateerde artikelen

* Belron (Carglass) neemt Autotaalglas over

04 juni 2015, Specialisten

Belron, de moedermaatschappij van Carglass, neemt Autotaalglas Nederland over. Zowel Carglass als Autotaalglas zullen na de overname naast elkaar als twee verschillende ondernemingen blijven bestaan.

Lees het hele bericht
* Belron (Carglass) neemt GlasGarage over

10 november 2015, Specialisten

Belron Holland B.V. neemt alle aandelen van de GlasGarage-formule over, alsook het hoofdkantoor in Breda. Oprichter van GlasGarage Emil Voorhorst blijft verbonden aan de organisatie.

Lees het hele bericht