Greenport Horti Campus Westland binnen bereik


10 november 2015

Greenport Horti Campus Westland binnen bereik

Op de gronden van Trade Parc Westland Mars in Naaldwijk is het voornemen om de Greenport Horti Campus (GHC) op te richten. Maandag 9 november 2015 is de voorovereenkomst tussen GHC-partners en FloraHolland voor de aankoop van in totaal 26.000 m2 grond ondertekend.

GHC Ondertekening

Op maandag 19 oktober gingen de eerste bouwvoorbereidingen van start. Namelijk de 'voorbelasting' van de weginfrastructuur tussen de rotonde Veilingroute en de uit te geven percelen GHC.

Onder toeziend oog van Theo Duivesteijn, Wethouder gemeente Westland, en verschillende GHC-partners werd de overeenkomst bekrachtigd. Een belangrijke mijlpaal op de weg naar realisatie. De GHC wordt gerealiseerd op het voormalig FloraHolland-terrein in Honselersdijk.

Food en Flower

De Greenport Horti Campus is een regionaal en internationaal kennis- en opleidingscentrum. Hier gaan we mensen opleiden en kennis laten maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de tuinbouw en Food en Flower.

Verbreding Veilingroute

Ook Provincie Zuid-Holland maakt concrete vorderingen in de besluitvorming voor de verbreding van de Veilingroute tussen de Middel Broekweg en de aansluiting Verlengde Veilingroute inclusief de realisatie van de 4e tak op de rotonde TPW voor het verkeer van de Campus.

Presentatie plannen

"Met vereende krachten en in goede samenwerking worden door de GHC-Partners, de gemeente Westland en FloraHolland de plannen voorbereid.", aldus Wim Bekink, projectverantwoordelijk binnen FloraHolland. "Binnenkort zullen we de planvorming presenteren en kenbaar maken."

Aanwezigen

Op de voorgrond zittend van links naar rechts: John van Adrichem namens GHC Expo BV (Experience), Erik Leeuwaarden namens FloraHolland, Gert Kant namens de Lentiz onderwijsgroep (Educatie), Johan Kos namens de Demokwekerij (Innovatie). Staand van links naar rechts: Jaap van Duijn (GFFX-
Experience), Gijs Kok van FloraHolland, Wim Bekink Projectverantwoordelijke van FloraHolland, Inge Vermeulen, Directeur gemeente Westland, Christine vd Hoeven juriste namens FloraHolland, Peet van Adrichem, directeur Demokwekerij, Theo Duivesteijn, Wethouder gemeente Westland.