Voordelige collectieve zorgverzekering 2016 voor lage inkomens


Heeft u een laag inkomen? Dan is er goed nieuws! De gemeente Epe heeft ook voor 2016 afspraken gemaakt met Menzis over zorgverzekeringen voor inwoners met een laag inkomen. Heeft u een inkomen tot 150% van het wettelijk minimumloon, dan kunt u dankzij deze afspraken een collectieve
zorgverzekering afsluiten. U bespaart dan veel geld.

Een collectieve zorgverzekering via de gemeente houdt in dat u een uitgebreide pakketkeuze heeft, daarmee compleet verzekerd bent, maar dat u dankzij een korting op uw premie en eventueel een bijdrage van de gemeente, u maandelijks niet te veel betaalt.

Had u dit jaar (2015) al een collectieve zorgverzekering bij Menzis, dan loopt deze automatisch door. Wilt u binnen deze verzekering van pakket wisselen of uw pakket uitbreiden, dan is dit natuurlijk mogelijk.

De zorgverzekering van Menzis via de gemeente bestaat uit drie onderdelen:

1. de verplichte basisverzekering;
2. een aanvullende verzekering: u kunt hierbij kiezen uit drie verschillende aanvullende verzekeringen;
3. een tandartsverzekering: u kunt hierbij kiezen uit drie verschillende tandartsverzekeringen.

Meer informatie

Op 19 november zijn de zorgverzekeraars verplicht om hun premies bekend te maken. Vanaf dat moment zal ook de gemeente Epe meer informatie met u kunnen delen.

U vindt - ook voor de gemeente Epe - op de website van de gemeente Apeldoorn www.apeldoorn.nl/zorgverzekering meer informatie. De gemeente Epe werkt op dit gebied namelijk samen met de gemeente Apeldoorn.