Verdachten aangehouden voor uitbuiten minderjarige


Verdachten aangehouden voor uitbuiten minderjarige

Laatste update:
10-11-2015 | 16:27

Goes, Vlissingen, Velp - In een politieonderzoek naar uitbuiting van een minderjarig meisje heeft de politie uit de eenheid Zeeland-West-Brabant, in samenwerking met de politie uit de eenheid Oost-Nederland vandaag drie verdachten aangehouden.

Uit politieonderzoek is naar voren gekomen dat de drie zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan mensenhandel. Een 20-jarige man uit Goes, een 20-jarige vrouw uit Vlissingen en een 26-jarige man uit Velp zijn vanmorgen vroeg aangehouden. Aan de drie verdachten wordt tenlastegelegd dat zij eind
2014 een minderjarig meisje hebben geronseld om de prostitutie in te gaan. De drie worden er van verdacht dat zij het meisje, dat destijds vermist was en daardoor erg kwetsbaar, hebben uitgebuit in de periode dat zij in de prostitutie zat.



Woningen

De prostitutie vond vermoedelijk overwegend plaats vanuit woningen in Middelburg en Vlissingen, maar er is mogelijk ook sprake van escortservices en zogenoemde 'cardates'.



Eerder klanten aangehouden

In dit politieonderzoek zijn in een eerder stadium al 15 andere verdachten aangehouden, dit betroffen klanten van de minderjarige prostituee. Negen van hen hebben bekend dat zij betaalde seks hebben gehad met het minderjarige meisje.