Ownership Paradigms in American Civil Law Jurisdictions manifestations of the Shifts in the Legislation of Louisiana, Chile, and Argentina (16th – 20th Centuries)

Promotie Dhr. Agustin Parise, LL.M

Trefwoorden: eigenaarschap, Amerika, gewijzigd burgerlijk recht

"Ownership Paradigms in American Civil Law Jurisdictions manifestations of the Shifts in the Legislation of Louisiana, Chile, and Argentina (16th – 20th Centuries)"

Dinsdag 10 november, 16.00 uur

Faculteit der Rechtsgeleerdheid Promotores: prof.dr. C.H. van Rhee, prof.dr. J.H.M. van Erp

In dit proefschrift worden de transformaties geïdentificeerd die het eigenaarschap op het continent Amerika heeft doorgemaakt en wordt aangetoond dat huidige opvattingen geen onomstreden dogma's zijn. Het biedt een reis door ruimte en tijd en behandelt drie Amerikaanse civiele rechtsgebieden in drie opeenvolgende tijdsperioden. Bij iedere stap van de reis wordt er aandacht besteed aan de verschuivingen in paradigma's van eigenaarschap. Historische gebeurtenissen worden getraceerd in ruimte en tijd om lezers te helpen begrijpen hoe de verschillende paradigma's van eigenaarschap werden gevormd en hoe verschuivingen in deze paradigma's ontstonden. Door het recht in verschillende perioden en rechtsgebieden te bekijken, ontstaat een beter begrip van rechtswijzigingen en de verschillen en overeenkomsten.