AOb-magazine over kinderarbeid en onderwijs

De nieuwste cijfers van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) laten vooruitgang zien; waren er 3 jaar geleden 215 miljoen werkende kinderen, momenteel zijn dat er nog 168 miljoen. Het is een stap vooruit, maar het zijn er nog steeds 168 miljoen te veel: ieder kind heeft immers recht op onderwijs en zou niet moeten werken maar op school moeten zitten.

Waarom gaat het zo langzaam? Wie zijn die werkende kinderen? Waar lukt het wel om kinderen op school en buiten de arbeidsmarkt te houden en hoe doen ze dat? En kunnen we zelf ook iets doen? In het AOb-magazine over kinderarbeid en onderwijs is daarover van alles te lezen: het bevat:

- Een uitgebreide inleiding met veel achtergrondinformatie, feiten en cijfers;

- Artikelen over schooluitval en kinderarbeid in Oeganda, Turkije en de Verenigde Staten;

- Vijf portretten van werkende kinderen, die ook goed toegankelijk zijn voor leerlingen;

- Beschrijvingen van acties van Nederlandse collega's om kinderen in ontwikkelingslanden op school te houden en kinderarbeid tegen te gaan;

- Een korte schets van initiatieven van onderwijsbonden uit de hele wereld; - Suggesties voor activiteiten op school.

Het magazine is bedoeld voor gebruik op school, en is vooral geschikt voor de hoogste groepen van het primair onderwijs en de eerste leerjaren van het voortgezet onderwijs. Een gratis exemplaar bestellen kan via gce@aob.nl onder vermelding van de naam en het postadres van de school. Het magazine wordt ook toegevoegd aan de lespakketten `Zara's Brief' (tot 14 jaar) en `Rabab's Uitzicht' (vanaf 14 jaar). Aanvragen van de lespakketten (inclusief magazine) is ook nog mogelijk. Dat kan op dezelfde manier, onder vermelding van de naam van het lespakket.