Twents Bureau voor Toerisme vraagt faillissement aan

Twents Bureau voor Toerisme vraagt faillissement aan

Gisteren heeft het Twents Bureau voor Toerisme (TBT) bij de rechtbank in Almelo het faillissement aangevraagd. Het bureau kan de rekeningen niet meer betalen nu een groot deel van de subsidie van de Regio Twente over 2015 niet wordt uitgekeerd. Het TBT spande nog een rechtszaak aan maar verloor deze. Zes medewerkers verliezen hun baan.

De Regio Twente was overigens al van plan de subsidierelatie met het TBT met ingang van 2016 te staken. Volgens de Regio Twente wensen de toeristische ondernemers meer en directe invloed op de promotie en marketing van de regio en moeten de VVV's en Tourist Info-punten een meer lokale rol krijgen. Volgens de regio heeft het Twents Bureau voor Toerisme daar de afgelopen jaren onvoldoende invulling aan gegeven. Een lezing die het TBT niet onderschrijft. Duidelijk is wel dat het vertrouwen tussen de regio Twente en het TBT volledig was verdwenen.

Het TBT heeft nog voor 550.000 euro aan rekeningen openstaan, het merendeel voor campagnes die zijn gevoerd. De Regio Twente keerde ruim een half miljoen euro aan subsidie niet uit en vordert bovendien nog eens EUR 110.000 aan eerder verstrekte subsidie terug. In de regionale krant Tubantia bestrijdt directeur Waanders de kritiek van de regio Twente op haar bureau. Zij stelt dat de samenwerking met het bedrijfsleven juist goed verliep en dat de regio het qua aantallen toeristen en bestedingen goed doet. De Regio Twente gaat met ondernemers en gemeenten een nieuwe marketingstrategie uitstippelen.