Bewuste Visweken een groot succes

10-11-2015

De Bewuste Visweek Belgie, die werd gehouden van maandag 7 t/m zondag 13 september 2015, maakte een vliegende start waaraan zes grote retailers aan deelnamen. Dit komt neer op 60 procent van het marktaandeel. Albert Heijn, Aldi, Carrefour, Delhaize, Lidl en Spar lieten tijdens de Bewuste Visweek Belgie zien hoe gemakkelijk het is om te kiezen voor duurzaam gevangen en duurzaam gekweekte vis. Ook restaurantketens McDonalds en Quick namendeel aan de campagne.

Bewuste Visweken een groot succes!

Naast deze deelnemende partijen ondersteunde 17 bekende Belgische chef-koks de campagne! Op www.bewustevisweek.be konden bezoekers ontdekken waarom deze chef-koks pleiten voor duurzaam en verantwoord geproduceerde vis, schelp- en schaaldieren. Ook konden ze worden geinspireerd door de recepten die de chef-koks hadden gemaakt met MSC-vis. Deze zijn te verkrijgen in het Nederlands en Frans op de website.

Ook in Nederland was de Bewuste Visweek een groot succes! In de week van maandag 21 september t/m zondag 27 september 2015 werd de week voor de derde keer gehouden! In deze week werden Nederlanders aangemoedigd te kiezen voor MSC-en ASC gecertificeerde vis, schelp- en schaaldieren. Meer dan 38 deelnemers uit de gehele keten waarvan meer dan 90% van de supermarkten, A-merken, visleveranciers, catering en vishandelaren werden betrokken bij de campagne van dit jaar.

Bewuste Visweken een groot succes!

De Bewuste Visweek is een gezamenlijk initiatief van de ASC, MSC en WWF. Samen met de deelnemende partners proberen zij met de campagne visliefhebbers in Belgie en Nederland te inspireren om een steentje bij te dragen voor gezonde oceanen die krioelen met leven! Er is veel media aandacht besteed aan de Bewuste Visweek Belgie in landelijke kranten (Le Soir, L'Avenir, METRO en De Morgen), magazines, TV, radio en online. En ook de Bewuste Visweek Nederland kreeg veel aandacht in kranten als de Volkskrant en de Trouw, Tv-programma's als Koffietijd, radio en online aandacht.

Voor meer informatie over de twee Bewuste Visweken kunt u terecht op de websites: www.bewustevisweek.be en www.bewustevisweek.nl.