Extrapool ontvangt een bijdrage van het Mondriaan Fonds

PERSBERICHT

Nijmegen, 10 november

Extrapool ontvangt een bijdrage van het Mondriaan Fonds

Extrapool ontvangt € 200.000,00 van het Mondriaan Fonds voor het programma van 2016 en 2017. Het Mondriaan Fonds draagt bij aan programma’s van presentatie-instellingen omdat ze van vitaal belang zijn voor ontwikkeling en zichtbaarheid binnen de beeldende kunstsector. Extrapool doet dit door een programma samen te stellen dat bestaat uit onverwachte combinaties waarbij performance-, geluids- en grafische kunst goed met elkaar verweven zijn.

Het profiel van Extrapool wordt grotendeels bepaald door de bijzondere wisselwerking van beeldende kunst en de stencildrukkerij Knust die belangrijk is voor kunstenaars en ook internationaal gewaardeerd wordt. Het actuele programma van Extrapool is te vinden op www.extrapool.nl en www.knustpress.nl. Extrapool opereert volgens de commissie van het Mondriaan Fonds met veel enthousiasme en betrokkenheid met het eigen publiek en bereikt een professioneel circuit van kunstenaars, vormgevers en kenners.

Het Mondriaan Fonds streeft naar ondersteuning van een landelijk gespreid aantal presentatie-instellingen die zich programmatisch inhoudelijk van elkaar onderscheiden. Van Aruba tot Edam. Deze organisaties onderscheiden zich door een actuele en flexibele programmering en een intensieve betrokkenheid van kunstenaars. Hun programma’s geven gelegenheid tot experiment en vernieuwing, zijn laboratoria voor artistiek onderzoek en bieden een podium voor (jonge) kunstenaars en curatoren. Het intensief begeleiden en faciliteren van kunstenaars bij het maken van nieuw werk vormt doorgaans de essentie van de programma’s. Zowel publiek als galeries en musea zijn wegens de doorstroming van interessante kunstenaars en concepten gebaat bij hun kwalitatief hoogstaande programma’s.

Kijk voor meer informatie over de Bijdrage Meerjarenprogramma’s Presentatie-instellingen op: http://www.mondriaanfonds.nl/aanvraag/bijdrage-meerjarenprogrammas-presentatie-instellingen/ of lees meer over de gesubsidieerde projecten op www.mondriaanfonds.nl/ gehonoreerd/.