Banengroei staalbedrijf dankzij subsidie

Staalbedrijf Dutch Steel Profile in Leeuwarden ontvangt EUR 55.000 subsidie van de provincie Fryslan. De subsidie maakt het mogelijk om met een nieuw product een nieuwe markt aan te boren. De werkgelegenheid groeit hierdoor. De subsidie komt uit de Vestigingsregeling.

Dutch Steel Profile is een samenwerking van de Bucon B.V. en Mannen van Staal met als doel het opzetten van een productielijn voor het produceren van waterzuiveringssystemen. Deze systemen worden in combinatie met golfplaten gebruikt voor de samenstelling van complete waterstations. Deze systemen zijn speciaal gemaakt om in ontwikkelingslanden voor betrouwbaar drinkwater te zorgen. Dit gebeurt door een Friese technologie die medeontwikkeld is door Bucon B.V.

Het project zorgt ervoor dat er meer werknemers nodig zijn. Binnen 3 jaar moeten er 11 medewerkers bijkomen. Deze werkgelegenheid wordt verdeeld over de productie, het magazijn, de montage en werkvoorbereiding. Ook voor verkoop en marketing, administratie en het secretariaat zijn mensen nodig.

Met de Vestigingsregeling van de provincie Fryslan worden bedrijven financieel ondersteund. De doelen daarbij zijn: meer vestigingen in Fryslan, meer arbeidsplaatsen, meer investeringen en meer bedrijven die uitbreiden. Vanuit de Vestigingsregeling is voor de subsidieregeling een totaal bedrag van EUR 500.000 beschikbaar gesteld. Er zijn al eerder bedrijven geweest die vanuit de Vestigingsregeling subsidie hebben ontvangen, zoals Lapack B.V. in Gorredijk en Wierda Hybrid Technologies in Joure en Drachten.

Kijk voor meer informatie over de Vestigingsregeling op: www.fryslan.frl/vestigingsregeling